Brouwerij d'n Aalscholver
Brouwerij d’n Aalscholver

Brouwerij d’n Aalscholver

2 vrienden die elkaar al bijna 30 jaar kenden, liefhebbers van een speciaal biertje en beiden bijna de leeftijd van 40 jaar bereikt. Dit waren de hoofdingrediënten voor een nieuwe gezamenlijke hobby, bier brouwen!

In december 2015 was het eindelijk zo ver, na veel lezen en speuren op het internet en de hulp van ‘ome Theo’, en John Leijten kon de brander aan en werd ons eerste bier verwekt. Van Theo van Vijfeijken mochten we een homemade brouwtoren gebruiken waarin we onze eerste eerste stappen in de brouwwereld konden zetten

Met vallen en opstaan, lezen, navragen en een dosis zelfvertrouwen worstelden we ons door het recept heen en wisten we uiteindelijk vol trots ons eerste bier in het gistvat te krijgen.

Voor ons zat het er op dat moment even op en moesten we het werk uit handen geven aan de vele gistcellen die we toe voegden om de suikers om te zetten in een dosis alcohol en koolzuur. Het gistvat kreeg een mooie plek op de zolder van Rolf, en mocht daar op een ‘redelijke’ constante temperatuur vergisten. Na een kleine twee weken was het weer actie en mocht het bier in de fles en kon de nagisting beginnen.

En dan, uiteindelijk een kleine maand na het bottelen konden we met trots zeggen dat onze eerste tripel, ons eerste gebrouwen bier, ontzettend goed gelukt was.

En zo startte ons avontuur in de brouwwereld en volgden er nog meer leuke brouwdagen en lekkere biertjes. Inmiddels zijn we al weer wat verder en willen we wat meer en vaker gaan brouwen. Nieuwe apparatuur en hulpmiddelen gaan ons daar zeker bij helpen.

Deze site was al even in de lucht maar er was niets te vinden of te lezen maar daar wordt nu dus verandering in gebracht. Vanaf heden is naast de Facebookpagina ook deze website te bezoeken voor nieuwtjes en wetenswaardigheden over Brouwerij d’n Aalscholver.

Proost!

Print Friendly, PDF & Email
Translate »